Ai nevoie de ajutor?

solicita o oferta

Contacteaza-ne la 0724.284.454

DE CE ESTE NEVOIE DE PROTECTIE PASIVA LA FOC?


Cauzele unui incendiu pot fi numeroase si de multe ori acesta nu poate fi evitat. Dar daca se tine cont de factorii ce favorizeaza extinderea incendiului: temperatura, presiunea, ventilatia si prezenta materialelor combustibile, atunci, printr-o constructie adecvata a cladirilor, daunele materiale si cele umane pot fi evitate sau cel putin limitate.

Cladirile civile sau industriale sunt compartimentate pentru a se preveni incendiile. Aceste compartimente sunt despartite de pereti si podele care au rezistenta la foc (adica care impiedica raspandirea incendiului pentru o perioada determinata de timp). Dar atunci cand este necesara realizarea unor deschideri noi prin peretii si plafoanele antifoc, pentru instalarea unor centrale, sau pentru trecerile de conducte metalice sau din plastic, acele zone devin vulnerabile la incendiu.

Aceste deschideri permit trecerea fumului, a gazelor si a focului dintr-un compartiment in altul. De aceea este necesar ca aceste goluri (deschideri, treceri) sa fie izolate cu sisteme care sa aiba aceeasi rezistenta la foc ca si peretii si plafonul camerei.

au apelat la noi

005 004 003 002 001